Ez itt a kérdés!
Mármint a paradicsomot.
Sokszor hallom, azért ne sózzuk a paradicsomot, mert akkor nem érezzük az ízét. Különben is, a só magas vérnyomást okoz!
Mint tudjuk, a paradicsom sok káliumot tartalmaz.
A kálium szükséges a szívnek, illetve a sejtek sóháztartósához.
A túlzott kálium fogyasztás, és a nem megfelelő K/Na arány viszont felboríthatja ezt az egyensúlyt.
Ami, ha sokszor ismétlődik, akár érrendszeri, (szív-) betegséghez (is), vezethet!
Vagyis, SÓZZUK a paradicsomot!!!
Ekkor automatikusan beáll a megfelelő K/Na arány!
(Csak ne vigyük túlzásba. Maradjunk az "arany szabálynál!")
Szeretettel
1 megjegyzés:
Kedves András!
Én úgy hallottam és olvastam, hogy az üzleti só szinte teljesen kálium tartalmú, vagyis kálisó. Ha a paradicsomban a kálium érték amúgy is magas, akkor a Na-kálium egyensúly a sózás által még inkább felborul.Nem így van?
Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Nóra
Megjegyzés küldése