Összes oldalmegjelenítés

2014. szept. 18.

A sózzunk vagy ne sózzunk? Ismét.

Annak idején, mikor még a Műszaki Egyetemen dolgoztam, volt olyan kollégám, aki odahaza, az ablakában és az erkélyén termesztette, a paradicsomot, a paprikát, a petrezselymet, illetve a zeller levelet.
Természetesen, egész nyáron volt egészséges zöldség az asztalán.
Igazi íze is volt mindegyiknek!

Ez a történet, akkor jutott az eszembe, mikor egypár Olvasóm azt kifogásolta előző blogbejegyzésemben, hogy sózzuk-e a paradicsomot vagy sem. 
Ők azért sózzák, hogy legyen valamilyen íze is annak a zöldségnek! Mert amit a boltokban lehet vásárolni, - írták -, annak "se íze, se bűze".

Mások azért óvakodtak a sózástól, mert a boltokban vásárolt sók, kálium-kloriddal vannak dúsítva, így a K/Na arány eleve el van tolódva! 
S ha sózzuk a paradicsomot, akkor ez az arány még rosszabb lesz. Jobban beteggé tehet minket.

Ma olvasom az egyik hírlevélben, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság, azonnali hatállyal több tonna, emberi fogyasztásra készült, konyhasót vonatott vissza az üzletekből.

Az erről szóló linkek:
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/igy_kerulhet_allati_nyaloso_az_eteledbe 
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20140918/konyha-veszely/ 

Azt mondja a magyar szólás, hogy Isten malmai lassan őrölnek
Vahi, így igaz!


Különben, én olyan erdélyi, őrölt sót használok, - illetve kínálom kedves barátaimnak -, ami egészen biztosan nincs semmivel sem dúsítva! Ez eredeti, őrölt kősó!
Az ilyen sóval, már nyugodtan lehet sózni az ételeket!
Sőt! 
Így, ezzel az eredeti kősóval sokkal több ásványi anyag jut be a szervezetembe!!!

Szeretettel
ppA.





2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves András!

Az állatoknak jó a magas kálium arány a sóban? S az ilyen sóval etett állatokat ha megesszük?

Szabolcs

ppAndrás írta...

Kedves Szabolcs,
a kérdésed jogos! Ugyanez a helyzet az állatoknak adott antibiotikumokkal is.
Ezért van az, ha egy állat húsát megsütjük, akkor az a felére esik össze.
Arról nem beszélve, hogy az állatnak adott antibiotikum bennünk is dolgozik tovább!
Két lehetőségünk van:
1.) átmegyünk vegetáriánusba, vagy
2.) saját magunk által tartott állatok húsát esszük. (amit, közben esetleg megszeretünk!?
Nos, melyik a jobb?

ppA.