Összes oldalmegjelenítés

2014. szept. 15.

Különleges kérdés: betegségeket okozhatnak-e a leveshúsok?

Szia.
Ma különleges kérdést kaptam egyik kedves hölgy Barátomtól!
Ők is kapta az infót, és gondolta, mielőtt tovább küldené, véleményezteti velem.

A kérdés lényege az, hogy a levesben főtt húsok ártalmasak-e az egészségünkre, ugyanis a főzés közben ún. húgysavak keletkeznek, ami megterheli a vesénket, az emésztésünket, és különben is...

Szóval.
A főzés során NEM keletkezik húgysav!
Az, - mármint a húgysav -, az emésztéskor, enzimjeink lebontási, sejtjeink "emésztési" folyamatainak következményeként jön létre!

Gondolj csak bele.
Ha főzéskor keletkezne a húgysav, biztos, hogy undorító lenne.
Bár elméletileg elképzelhető, oly kis mértékben keletkezhetne, hogy azt már észre sem vennénk.
Akkor meg mi értelme az egész félelemkeltésnek?

"Tudod, az emberek vagy félelemből, vagy SZERETETBŐL  cselekednek."

Erős Győző
(buszsofőr és táplálkozási szakember)
 
(Azok, akik növelik félelmeinket, egész biztos, hogy az emberiség ellen dolgoznak... Akaratukon kívül is!)

És mi azokkal a húsokkal, amiket előbb megsütünk, vagy füstöléssel tartósítunk?
Ezek elfogyasztásakor nem keletkezne húgysav?

Szóval ez is egy olyan áltudományos félelemkeltés, mint az a felfogás, hogy azért ne igyál tejet, mert a tejbe az van "bekódolva", hogy nőjjél nagyra!

Aki ezt kitalálta, biztos, hogy halvány lila fogalma sem volt az emésztésről, és annak az egészségünkre gyakorolt hatásairól.

Tessék mondani ha az egér tejet iszik, akkor patkány lesz belőle?

Tejet már a piramisok óta fogyasztja az emberiség, és még mindig nem vagyunk óriások!

Az ősi magyarok, összefőzték a húsokat és a zöldségeket, - már amiket akkoriban ismertek -, jó sűrrűre, majd azt a levest kiszárították, majd por formában kezelték a legközelebbi felhasználásig.

Mint tudjuk, nagyon jól tudtak így utazni, netán harcolni is, ha úgy hozta a sors.

Őseink, de még a nagyszüleink is, tudták, hogy az állatok lelkét, leölésük után ki kell engesztelni! A vadászok, máig betartják e szokást!

És mielőtt ételként elfogyasztanánk azokat, meg is kell áldani!!!


Egyedül csak ÁLDÁSSAL, lehet "kiűzni" az állat húsából,
a bennrekedt halálfélelmet!!!


Szeretettel
ppA.


1 megjegyzés:

ppAndrás írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.