Összes oldalmegjelenítés

2014. okt. 23.

Alapjövedelem II. - Liska Tibor

Motto:
Inkább halászni tanítsd meg az éhezőt, mint halat adni neki!
(Biblia?)


Napokkal előbb írtam egy bejegyzést ide a blogomba, a Kulturális Kreatívoktól átvett alapjövedelemmel kapcsolatban. Azon egy indiai példát mutattak be, miszerint, azoknak, akik kapták ezt az alapjövedelmet, mennyi mindenben változott meg az életük, többek közt az egészségük is. 

Aztán az egyik kedves Olvasómtól kaptam egy levelet, miszerint már Liska Tibor is, évtizedekkel ezelőtt, kiszámolta, bebizonyította, mennyivel jár jobban az ÁllamBácsi, anyagilag, ha minden újszülöttnek biztosít egy bizonyos összeget, születéskor.


Íme Liska gondolatai:
„... sokkal olcsóbb egy államnak az állampolgár születésekor biztosítani számára, (mármint az újszülött számára ppA), egy tőkét, és esetleg segíteni, ... annak növelését, befektetését, jó gazdálkodását, mint megsegíteni az állampolgárokat lakással, munkanélküliség esetén, segélyekkel, támogatni őket öregségükben.”

Olvasóm levele így folytatódik:

„Természetesen figyelni kell a kort, lélektani, történelmi és földrajzi környezetet, ahol a mű megszületett. Mégis értékesnek tartom a gondolatait. Pár éve felvetette valaki itthon is az állampolgári jogon járó induló összeget már csak azért is, mert „fogy a magyar”. Nem tudom, pillanatnyilag hol tart, de mintha valamennyi megvalósulna belőle.”

No comment...


ppA.

Nincsenek megjegyzések: