Összes oldalmegjelenítés

2015. júl. 22.

No, MOZGÁS!!!

Eddig még soha nem tettem ilyet! De oly fontosnak tartom életünkben a MOZGÁST, hogy kivételt teszek. Teljes egészében, linkekkel együtt, idemásolok egy ma reggel kapott levelet.

Tényleg nem azért, mert aki írta szintén esztergomi, hanem amit tesz(!), a mozgás fontosságával kapcsolatban, tiszteletre, írígylésre, és követésre méltó.
(Ő nem is tudja, hogy továbbítottam Neked ezt a levelet. nem is fontos, hogy tudjon róla. A lényeg az, hogy Te tanulj, és mozogj!)
:-)
És íme a levél:

Felnőtt korban új szokásokat kialakítani - mint amilyen pl. a rendszeres testmozgás szokása - nem könnyű!
Akaraterő, kitartás szükséges hozzá. És ha az ember "gátló közegbe" kerül, akik mondjuk leszólják, ha egészségesen akar étkezni (avagy ugyanannál az asztalnál egyidejűleg étkezve, egészségtelen falatokkal folytonos kísértésbe viszik a jó útra térni vágyót), vagy megmosolyogják - ad absurdum, kiröhögik - amikor a TV előtt izzad egy DVD-re tornázva, az nagyon elbátortalanító, mi több: demotiváló!
És igen, ez a legszeretőbb Családban is előfordulhat, ha annak tagjai egyszerűen nem értik meg mondjuk az Édesanya legbensőbb motivációját, hogy "ugyan, miért akar Ő JóNő lenni ?! Így is jó, ahogy van."
Pedig hidd el, nagyon is igazad van, hogyha él Benned az igény arra, hogy megőrizd testi-lelki-szellemi fittséged! És senkinek nincs joga ezt sem felülbírálni, sem kigúnyolni ...

Sokan, ha ilyen történik velük és a környezetük nem támogatja őket, itt fel is adják! Ebből is látszik, mennyire közösségi lény az ember! Sokszor a saját törekvéseit, álmait - különösen, ha ezek egy "ellenséges" környezetben még extra erőfeszítést is igényelnek tőlük - hajlandóak feláldozni, csak azért, hogy e közegben ne legyen konfliktus! Különösen igaz ez a Nőkre. Feleségekre, Édesanyákra, Nagymamákra ...
Akik szolgákják a Családjukat, dolgoznak a munkahelyükön, segítenek, ahol csak tudnak - miközben hoppá! Önmaguk az utolsó helyre szorulnak vissza! Te hányadik vagy otthon a sorban? (hidd el, tudom, miről beszélek - 3 gyerekem van ;))
Lehet, hogy önzőnek fog tűnni, amit most mondok, de ha kicsit elidőzöl felette és átgondolod, rájössz, hogy mégsem az! A Nő a Család motorja. A motort is kell "nagygeneráloztatni" időnként, mert ha nem tisztítják ki, nem cserélnek rajta vezérműszíjat, 1x csak eltörik, elszakad, stb. stb. Miért gondolod, hogy épp Te kiapadhatatlan erőforrásokkal rendelkezel??? Ahogy az autó is "jobban fut", ha a motor rendben van, úgy a Nő is türelmesebb, ha kipihent, jókedvű, nem igaz?
Ha néha nem sajnálja magára az "énidőt", a más társaságban mozgást, a töltekezést, az a Családnak CSAK JÓT TESZ :)!
Az új szokások kialakításának nehézségével vetekszik az új ismerősök, netán barátok felnőttkori "beszerzése". Pedig milyen jól tud esni, ha az ember lánya új barátnőre lel :)! Egy hasonló szemléletű, ugyanazon célból összegyűlt Közösség tagjai közül viszont ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt ;)!

Az elmúlt 28 Ágipilates táborban olyan barátságok szövődésének lehettünk szemtanúi, amelyek a mai napig kitartanak :)!
Hálás vagyok a jó Istennek azért, hogy ezeket a táborokat szervezve a résztvevő Lányokat-Asszonyokat nem csak új szokások kialakítása felé vezethettük az elmúlt 9 évben (sokan lefogytak, elkezdtek rendszeresen mozogni, Pilatesezni; megszűnt a derékfájásuk ...), hanem egy igazi, összetartó és a kapcsolatot egymással év közben - a "tábormentes" hónapokban - is ápoló KÖZÖSSÉGET sikerült létrehoznunk! Akik már alig várják, hogy a következő évben újra találkozhassanak. Köszönöm.
S ha most Te is úgy érzed, hogy:
  • igenis szükséged van a rendszeres testmozgás szokásának kialakítására és ehhez egy Téged megértő, támogató közegre
  • szívesen szereznél néhány új ismerőst/barátot
  • betankolnál élményekből, hogy ősztől újult erővel bírd a strapát
akkor ne várj tovább! Gyere el az augusztus 16-19. között megrendezésre kerülő, következő Ágipilates Szupertáborra és megtapasztalhatod, milyen 3,5 napot Meseországban tölteni ;)!
A részleteket itt olvashatod:
Ha valamiért fenti link bármely oknál fogva nem lenne kattintható, az alábbit másold be böngésződ keresőjébe:
http://www.agipilates.hu/aktualis-taborok

Ne sajnáld magadtól ezt az élményt! Tekintsd ezt idő befektetésnek, ami többszörösen megtérül majd ;)!

Remélem, hamarosan személyesen is találkozunk! Addig is, élvezd a nyarat ;)!
Szeretettel: Ági

Ha tetszett, és hasznosnak találod bejegyzésemet, cikkemet, küld el ismerőseidnek, barátaidnak, hogy Ők is tanulhassanak!

S egyszerűen, de szakszerűen segíthessenek önmagukon!

Természetesen, amennyiben Neked  is szükséged van tapasztalataimra, tudásomra, szívesen segítek!
Csak hívj, vagy írj!

Ha érdekelnek ehhez hasonló, elsősorban az egészségünkkel kapcsolatos értesülések, az alábbi linkek egyikén, Te is csatlakozhatsz, s így elsőkézből kapod majd, a hasznos infókat:
http://ongyogyitolap.shp.hu/hpc/web.php?a=ongyogyitolap 
http://ongyogyitas.blogspot.hu/



A Te, Egészségedért!

Szeretettel
ppAndrás
ongyogyitas@gmail.com;
Skype: ppandras11
Tel.: 0036-70 63-229-65.

Szeretgom,
Bocskoroskúti dűlő
2015. július 22.


Nincsenek megjegyzések: