Te szereted a meggyet?
És az illatát?
És azt is el tudod e képzelni, hogy több mázsányi(!) meggyillat van az autódban, lakásodban? :-)))
Annak idején, - mikor ilyenben volt részem -, szinte belerészegedtem az illatáradatba!!!
Ezt a belerészegedést juttatta az eszembe, a minap, midőn kinyitottam a hűtőm ajtaját és megcsapott az a jól ismert meggyfelhőillat!
:-))))
És azt tudod-e, hogy milyen sokféle betegség megelőzhető, illetve kúrálható a meggyel?
Nos, egy kis lista, mely nem egészen teljes... :-)))
- "savassága", és enzimtartalma révén nagymértékben javítja az emésztést;
- képes csökkenteni az oxidatív stresszt(!);
- fájdalomcsillapító;
- gyulladáscsökkentő;
- képes alacsonyabban tartani a vércukor, illetve a húgysavszintet;
- javítja a vér zsírösszetételét(!);
- ezért koleszterin csökkentő is;
- a szív és érrendszer betegségekben, akár önmagában is képes javulásokat elérni(!);
- rendszeres fogyasztása megelőzheti a rák kialakulását;
- a meggyben lévő bőséges antociánok, a már kialakult rákbetegségben is nagy segítséget jelentenek;
- egy tanulmány szerint, akár 65%-kal is képes csökkenteni a korai halál kockázatát; (most már csak az a kérdés, ki mit nevez korai halálnak?) :-)
- képes hatni a génekre is, a géneket védő fehérjeburokra! (Ezek elhasználódása, csökkenése is vezethet a "korai" halál szindrómához(!);
- vagyis a meggyben lévő antocianidok képesek beindítani az apoptózist, a programozott sejthalált, ami egyértelműen felelős a rákos daganatok kialakulásáért!!!;
- a meggyben lévő bioaktív vegyületek előnyös módon gátolják, egyes enzimek működését, míg másokat aktivizálnak;
- képes csökkenteni a túlzott glükóz-bevitel kockázatát!
(Pl.: sok "löty" és élelmiszer édesítése, mind-mind kukorica-szirupokból, vagyis, hizlaló glükózból készülnek.); - ezáltal képes a fogyást is elősegíteni!!!;
- csökkenti, illetve megállítja az öregkori izomleépüléseket! (Szaknyelven szarkopéniát);
- védi az ízületeket(!). (A hosszú betegségek, illetve az öregedési folyamatok, mozgás-szegény életmódhoz, majd ízületi károsodásokhoz vezethetnek!);
- képes visszaszorítani egy másik ízületi betegséget is: a köszvényt;
- gátolja a metabolikus szindróma kialakulását!!!
(Ami a II.-es típusú cukorbetegség kialakulásának az "előfutára"!!! Vagyis közvetve a cukorbetegség kialakulása ellen is képes hatni, illetve annak megszüntetésében is segédkezni!!! Mert azt ugye már tudjuk, hogy ez a betegség is visszaszorítható!) - és végül, de nem utolsó sorban hat az Alzheimer-, a Parkinson-, a Hantington-kór, illetve az SM betegségek ellen is!!!
hogy mindezeket MELLÉKHATÁSOK nélkül teszi!!!
:-)))) (*)
(*) s mindezekre a meggyből készült szörpök, lekvárok befőttek is képesek.
Természetesen a legaktívabb, leghasznosabb a nyersen fogyasztott meggy!!!
Természetesen a legaktívabb, leghasznosabb a nyersen fogyasztott meggy!!!
Ha tetszett, és hasznosnak találod bejegyzésemet, cikkemet, kérlek továbbítsd azt ismerőseidnek, barátaidnak is, hogy Ők is tanulhassanak!
S egyszerűen, de szakszerűen segíthessenek önmagukon!
Természetesen, amennyiben Neked is szükséged van tapasztalataimra, tudásomra, szívesen segítek!
Csak hívj, vagy írj!
Ha érdekelnek ehhez hasonló, elsősorban az egészségünkkel kapcsolatos értesülések, az alábbi linkek egyikén, Te is csatlakozhatsz, s így elsőkézből kapod majd, a hasznos infókat:
http://ongyogyitolap.shp.hu/hpc/web.php?a=ongyogyitolap
http://ongyogyitas.blogspot.hu/
Az alábbi linken is olvashatsz a meggy jótékony hatásairól:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/2015-julius-1.htm
Tisztelettel és
Szeretettel
ppAndrás
ongyogyitas@gmail.com;
Skype: ppandras11
Tel.: 0036-70 63-229-65.
Szeretgom,
Bocskoroskúti dűlő
2015. július 04.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése