Összes oldalmegjelenítés

2016. okt. 12.

Miért is nézetjük meg a koleszterinszintünket?

A koleszterinszint mérésére
minden évben horribilis összegeket fordítanak.


DE tulajdonképpen miért is????

Nincsen olyan betegség, amelyet a magas koleszterinszint okoz.
Ha a vérben a koleszterin és a triglicerid értékei magasak, akkor ennek más okai vannak.
Lehet, hogy a szervezetében nincs elég a B3 (niacin)-vitaminból, vagy
két ásványi nyomelemből, a krómból és a vanádiumból,.
De az is lehet, hogy a szervezete az alapvető fontosságú zsírsav hiányára hívja fel ily módon a figyelmet.
De így lehet felismerni az Omega3 és az Omega6 zsírsavak közötti egyensúly felbomlását is. Szenvedhet Ön ugyanakkor korai strúmában, vagy pajzsmirigy elégtelenségben is, ezek is a vér koleszterin és triglicerid értékének emelkedésével járnak.
Újabb okként jöhet szóba a kezdeti cukorbetegség is, a koleszterin és triglicerid mennyisége már jóval azelőtt elkezd a vérben emelkedni, hogy a vércukorérték felszökne.
 Ha az imént leírtakat esetleg nekem nem hiszi el, akkor menjen el egy könyvtárba, és nézzen utána egy egészségügyi könyvben az általános diagnosztikának.
Nézze meg, mely változások lépnek fel a vérképben kezdődő diabétesz esetén? Megnövekedett koleszterin és triglicerid értékek.
Mik a pajzsmirigy elégtelenség első jelei? Megnövekedett koleszterin és triglicerid értékek. A megnövekedett koleszterin és trigliceridértékek okozhatnak bármiféle betegséget? Nem. Csak jelzésül szolgálnak, az okokat máshol kell keresni.
A férfi, ill. a női nemi hormon, a tesztoszteron, ill. az ösztrogén 95%-ának a koleszterin a forrása, de ugyanígy 95%-os az arány az adrenalin hormonnál is. Szervezetünk a koleszterinnek csupán 10%-át tudja előállítani, a többi 90%-ot a táplálékkal kell magunkhoz vennünk.
Ha tehát az Ön adrenalin-készletei kimerültek, akkor bizony Ön túl kevés koleszterint juttat be a szervezetébe.
A „New England Journal“ nevű lapban 13 évvel ezelőtt megjelent egy beszámoló, melynek címe a következőképpen hangzott: „A 88 éves bácsinak napi 25 tojást eszik meg, mégis normális a koleszterinszintje!“
Lehet, hogy valaki felteszi a kérdést, hogy miért fogyaszt el ez az ember naponta 25 tojást? Talán már nem volt foga a hús megrágásához, talán tyúkokat tartott, és a minőségellenőrzést szerette maga végezni. Bármi is lehetett az ok, számunkra az a fontos, hogy napi két tucat tojás elfogyasztása mellett mégis normális koleszterinszintet tudott felmutatni.
Nos, a tojásban létfontosságú protein található, de csak ha nem olajban süti meg a tojást. Ne tegyen tehát így, és hasonlóképpen ne használjon margarint.
A tojást egészséges módon vízben lehet elkészíteni, lágy vagy kemény tojásként, vajjal, alacsony hőmérsékleten, tükörtojásként vagy rántotta formájában. Margarint ne használjon, mert a margarinban jelentős mennyiségű szabad gyök és transzzsírsav található.

Dr.Joel D. Wollach


Kérlek add tovább, hogy más is tanulhasson!!!

Szeretettel


Skype: ppandras11
Tel.: 0036-70 63-229-65.
Szeretgom, Szamárhegyi dűlő 2016. október 12.


Nincsenek megjegyzések: