Összes oldalmegjelenítés

2015. jan. 21.

A Szelénhiány Pótlási Lehetőségei

A szakkönyvek, a mesterséges szelén pótláson kívül, a legjobb szelénforrásnak a gabonaféléket, illetve a foghagyma, és a vereshagyma fogyasztását javasolják. Az olajos magvak is ott találhatóak a javasolt fogyasztási listákon.

A gabonaféleségek, mint a legősibb kulturális és táplálkozási örökségünk részei, nemcsak a testünket, erősítik, hanem egyúttal a lelkünket. is!

Fontosságukra jellemző, hogy imáinkban is megjelennek: 
"Mindennapi kenyerünket, add meg nekünk ma!"

Azonban, az idők folyamán, a feldolgozási lehetőségek, (a technikai vívmányok is), oly mértékben tönkre tették a gabonaféleségeket, hogy azok, ma már többet ártanak, mint használnak.
(E problémából keletkezett a "paleo" táplálkozási irány is.)

A finomított búzákból készült kenyérből, az ember lánya-fia, képes akár fél kilót is megenni egy ültő helyében! Ezekből a fehér lisztből készült kenyerekben, péksüteményekben szinte semmi tápanyag sincs már a gabonából! Ezeket fogyasztva, a "jóllakott éhező" szindróma részei leszünk.

A teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérnél két, három szeletnél képtelenek vagyunk többet megenni!
Saját tapasztalás is!

E két-három szelet, elegendő rostot, ásványi anyagokat tartalmaz, ahhoz, hogy mindenféle szempontból jól érezzünk magunkat! (A székletünk is meghálálja, megkönnyíti, e rostos gabonaféleségek fogyasztását.) 

Betegségeink is, szép lassan kezdenek eltűnni.
Egyre egészségesebbek leszünk, még akkor is, ha olyan "gyógyíthatatlan" betegségben szenvedünk, mint a rák, vagy a cukorbetegség.


Talán emlékszel még egyik ősi, indiai, ayurvédikus "jelmondatomra":

"Ha a táplálkozás helyes, az orvos felesleges.
Ha a táplálkozás helytelen, az orvos tehetetlen!"

Javaslat:
egy-két hét próba, teljes kiőrlésű gabonaféleségek, pl.  kenyér fogyasztása. Szerintem, még anyagilag is jobban fogsz kijönni.


Hagyma, fokhagyma.
Sokan szeretik, sokan félnek fogyasztani, hisz mindkettő képes arra, főleg a betegebb gyomrúaknál, hogy maró hatású érzet alakul ki, fogyasztásuk alatt, után. 

Ha fokhagymás pirítósként fogyasztod őket, ez az égető érzés, gyengébb formában jelentkezik ugyan, de jelentkezik. 

Kevesen tudják azonban, hogy ha a fokhagymás pirítóst, vagy a lila hagymát joghurttal, vagy kefirrel együtt fogyasztják, ez az égető érzés elmarad!!! Mindkét, "előemésztett" tejféleség, vegyész kifejezéssel élve, ún. pufferoló hatást vált ki. E pufferolás, viszont képes, majd mindenkinél, megszüntetni ezt az "égető" érzést.

Más.
Van azonban egy "táplálék-kiegészítő" készítmény, ami nem égeti az ember gyomrát, sőt, még a "fokhagyma-illatot" is messze elűzi.
Gyógyhatása, viszont megmaradt!

Következő alkalommal, erről a "csodás" dologról fogok írni.

Szeretettel
ppAndrás

Szeretgom, 2015. jan. 21.


Nincsenek megjegyzések: